Tuesday, February 21, 2012

boklu degnek

iki ucu boklu degnek, seceneklerden hangisini secerseniz secin, sonucunun bizi bok cukuruna goturecegi durumdur.

mesela biriyle ilgili cok ters, gizli bir sekilde cok onemli ve ciddi bir bilgi edindiniz, bu durum cok sert, hatta ivana sert. hesap sormak icin iciniz icinizi yiyor. 

onunuzde 3 senecek var. hepsi de birbirinden boktan.
bir sekilde caktirmadan  hesap sordunuz diyelim ki. 



1- durumu/bilgiyi yalanlayacak.
    sicis: siz herseyin farkindayken, herseyden %100 eminken, gozunuzun icine baka baka yalan soyluyor, bunu bilerek nasil bir daha guvenip devam edebilirsiniz, hicbir sey olmamis gibi?

2- durumu/bilgiyi dogrulayacak.
    sicis: artik official olarak bildiginiz icin hicbir sey olmamis gibi nasil devam edebilirsiniz? yani bile bile lades, hersey apacik ortada, gizlisiz saklisiz, belki de birseyler gevenelecek, yeniden guven kazanilmaya calisilacak... ise yarayacak mi? daha once yalan soylemis oldugu icin guveninizi geri kazanabilir mi oyle hop diye?

3- hicbir sey soylemez hesap mesap sormazsiniz.
    bir baska sicis: omur billah iciniz icinizi yer, bu agir yuku tek basiniza, yine hicbir sey olmamis gibi davranarak tasiyamazsiniz. yuzune baktikca akliniza gelir, ruyalariniza girer... "-mis gibi" davranabilecek misiniz? aklinizda, kalbnizde, her yerde "yalan dunya" yasamaya devam edebilecek misiniz? 

iste bu 3 sik icerisinde hangisi daha iyi/daha az hasarli atlatilabilecek bir travma yaratabilir acaba hic bilemiyorum. Eger okuyan birileri varsa, fikirlerini paylasmaktan cekinmesin pliz. 


PS: I've seen that movie. final scene toplanan bir bavul ve terk idi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Netherlands'de gozume carpanlar