Monday, February 27, 2012

BCN Night Life

Barcelona uc seyiyle unludur: Gaudí, Barça ve gece hayati.

hadi Gaudí garip sekilli ve renkli binalar yapmis modernist akimin oncusu olmus, tum maskulen turun gozdesi Barça yani FC Barcelona futbolda dunya capinda basarilar elde etmis, ama gece hayatinin bu denli unlenmesini pek cozemedim henuz. 

cunku bcn night life tek kelimeyle LEş (son harfi capslock kasamadim ispanyolca klavyede) 

ispanyol gece hayatini cok ilginc kilan tek sey ispanyollarin biraz overdoze ve overlate zaman diliminde yasamalari. yok oglen yemegi yok siesta derken gecenin onunda aksam yemegi yiyen zihniyet tabii ki gece hayatina da gec baslayip sabahleyin bitirir. genc turist kizlar erkekler de bunu cok matah sanip oo cok cilgin gece hayati diyerek kosa kosa abazan ve azgin ispanyol erkeklerine gelirler. isin komik tarafi, gece kluplerinde oyle ispanyol abazani da bulmak zordur, cunku hepsi turist abazanidir :) 

neyse ya, yazarken sikildim resmen, okuyan biri olursa sayet es kaza, bilsin ki barcelona gece hayati oyle cilgin degil, tabii canli porno show izlemek isterseniz, ya da ozel gay diskolarina falan gitmek isterseniz, belki ilginc bir gece sizi bekleyebilir. ama bu kriterlerin disinda, gideceginiz unlu turistik mekanlar gecenin korunde acilir, butun sarhos turistleri icinde barindirir, bazen sadece saplardan olusan terli gencler, bazen de agzi burnu kaymis kizlarla doludur. sacma sapan muzik esliginde herkes gozleri yari kapali birbirini keser, zaten karanlik ve pirpir eden isiklar gorusu daha da bozarak iyi hedefler secememeye sebep olur. herkesin birbirini goturmeye calistigi ortamda kizlarin azligi da terli genc erkeklere zor anlar yasatir. kizlar icin de her saniye yanina birinin yaklasmasi alkolle birlikte fazla temasa gecilmeye calisilmasi da cabasi, hic hos degil.

genel olarak "bu gece kimi gotursem" zihniyetindeki insanlarla dolu olur bu mekanlar. haftasonunda sabaha karsi 4 gibi top yapar, 6-7ye dogru geceyi sonlandirirlar, haftaiclerinde zaten daha erkenden isiklari acip insanlari ve sarhoslari def ederler. 

duptis duptis en cok kullanilan muzik tarzidir, bazi buyuk diskolarin latin veya hiphop/pop gibi farkli salonlari da olur. ama genel zihniyet hep aynidir. gecenin 3 unde diskoya gelen adamdan da kizdan da hicbir cacik olmaz benim gorusumce. 

kapidaki gorevliler gorilla gibidir, antipatik, sert, cogu zaman sizi disgorunuse kiyafete hatta ayakkabilarin topuk boylarina gore yargilar, siktiri ceker. 

boyle yerlerin tek iyi tarafi, belli saatlerde bedavaya giris yapip indirimli ickiden veyahut size icki ismarlayarak arti puan kazanmaya calisan erkeklerin kotu planlarini lehinize kullanarak alkolu bedavaya getirmektir.

guzel gece hayati nasil olur: arkadaslarinizla cikarsiniz, once birinin evinde icip muhabbet edersiniz arkadasin arkadasi ve benzeri bircok kisi ile tanisabilme imkani dogar, sonra cikar cok isterseniz bu diskolara hepbirlikte gider ya da baska bir barda giris ucreti olmaksizin girer dans eder, birbirinizle kaynasirsiniz. ille de birini goturecem ben cok azdim falan derseniz, gozun gozu gormedigi pis yerlerde sarhos ve total stranger biriyle sevisceginize 3 kelime ettiginiz az cok hukukunuzun oldugu biriyle birlikte sarhos olup sevisirsiniz, daha iyi bence.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Netherlands'de gozume carpanlar