Wednesday, February 15, 2012

Oylesine bir gun yahu

Aslinda dun oylesine bir gunken, herkesin bazen "ay cok sacma, zaten cok ticari" diyip yerdigi, bazen de "ay lanet olsun yine sapim, bugun de bir gun yuzu goremicek miyim" diye basini duvardan duvara vurmak suretiyle uzuldugu, sansli ise de "oh be bu yil sokakta yururken saplara bakarak icimden alay ederek sevgilime sarilacagim nispet olsun onceki sap gecirdigim yillara ve digerlerine" diyerek icten ice gobek attigi bir gun oluveriyor. Nam-i diger, sevgililer gunu. 


Evet, acayip derecede ticari ve kapitalist bir gun, tipki diger "ozel" sandigimiz gunler gibi, bkz, anneler ve babalar gunu, dogumgunu, yilbasi, noel vs. Neyseki biz kandillerde herkese hediye almak yerine iki asure yapip konu komsu sevindiriyor veya telefon acip ucuz atlatiyoruz. Artik bayramlarda ne harclik ne mendil veriyolar, kici kirik iki cukulatayla gecistiriyolar. Kisacasi, ticari gunlerimizde bir azalma sozkonusu. 


Gelelim, sevgililer gununun anlam ve onemine. 


Sevgilin varsa ona buna nispet yapildigi, yoksa da evde oturup tv karsisinda cukulata seker yendigi veya anti- sevgililer gunu gibi garip olusumlara girilip "bakin sevgilimiz yok ama yine de egleniyoruz, lanet olsun kapitalizm" imaji cizerken icten ice "ah bi manita olaydi yanimda da iki altdudak alaydim, biciklerini (artik bicigin icerigi cinsiyetten cinsiyete degisir tabii) minciraydim fena mi olurdu" diye dusunuldugu apacik bir gercek. Hic kimse hic bir zaman sevgilisiz/manitasiz saf bir sap olarak birakin S.G nu, tek bir gun dahi gecirmek istemez, egri oturup dogru konusalim. 


Ozellikle bekarlar icin S.G, az veya cok, depresif bir gundur.  




benim cok ideal S.G. gecirme onerim: 


Ben genelde "anti" takilan, her sene sanssiz gecirenlerdenim. Bu sene bir istisna ile manitali anti S.G gecirebilme serefine nail oldum. İnanin muhtesem birsey. 


Nasil oluyor; hemen anlatayim. 


1- Elinizde hali hazirda sevgili kategorisine sokabileceginiz, caniniz istediginde biciklerini mincirabildiginiz birinin bulunmasi lazim pek tabii. 


2- Bu kisiyi alin, bu ozel(!) gunde randevulasin. (hele uzun zamandir hicbir bicigini minciramamissaniz randevunuz daha da bi anlam kazansin.) 


3- Sonra randevu "gece yemege cikma" adi altinda ivir zivir boktan yemek yenen bir barda gerceklesmeli. 


4- Yemekten sonra sohbet muhabbet,bu esnada gunun anlam ve oneminden hickimse bahsetmedin, mumkunse kesinlikle adi gecmesin. Bunun yerine antihomofobi komunist definition inin icinde yer mi alir yoksa komunistler homofobik ve gay karsiti olabilir mi tartismasi yapin biciklarinizi mincirmak yerine... 


5- Yemek bitince hesaplar ayri ayri odenmeli, ve "hadi 2 bira cakalim kendimize gelelim" onerinize "ay gunlerdir az uyuyorum, eve gidiyim uyiyim" tepkisi alin. 


6- Ama yine de sizi bara birakmaya razi olsun, hatta dayanamayip iceri de girsin, o diken ustundeyken caktirmadan iki tek atin. 


7- İste tam bu sirada cesitli ecnebi ulke vatandaslarindan olusan bir grup genc bir araya gelmis ve "lanet olsun S.G!" naralariyla anti-S.G kutlasinslar, siz de aralarina katilin... Derken butun geceyi multinasyonal ortam ve saplarla birlikte, gevezelik ederek gecirin, ki bu kisim "manitayla anti-S.G kutlama" anina imza atsin tek kalemde. 


Butun bunlardan evvel siz gunlerce en romantik halinize burunmus, karsinizdaki icin hediyecik bisiler almissaniz, vay halinize. Cok esitlikci komunist hatta feminist ortamlarda takilmak pek size gore olmayacaktir kanimca. 


 Cikarilan sonuc da cosmopolitan dergisi kadin onerileri gibi oldu. Hahayt.

1 comment:

Harf Yakar said...

mıncıramamak.. süper kavram.. :):) sahici çok hem de..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Netherlands'de gozume carpanlar